بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

0   نظر

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

بانس ریت Bounce Rate بیانگر نرخ بازدید کنندگانی هستند که از یک صفحه وب سایت بازدید کرده اند و بعد از آن بدون مراجعه به صفحات دیگر از وب سایت خارج شده اند. واحد اندازه گیری بانس ریت درصد بوده که در گوگل آنالیتیک هم موجود است.

نوع طراحی و کاربرد سایت بر نرخ پرش سایت تاثیر دارد. سایت های طراحی شده با فلاش دارای بانس ریت بالا (تک صفحه بوده و 100 درصد می شود) می باشد. نرخ بانس ریت بین 40-50 درصد نرخ مطلوبی برای وب سایت محسوب می شود. بالاتر بودن درصد بانس ریت 70 درصد نشان دهنده مشکلات در وب سایت بوده که البته در این امر نوع کاربرد وب سایت هم دخیل است.

بانس ریت می تواند معیاری از رضایت کاربران باشد!

توجه داشته باشید که بانس ریت معیاری برای سنجش کیفیت محتوای یک صفحه و میزان رضایت مندی کاربران از صفحه بازدید شده است که در الگوریتم های گوگل به عنوان یک فاکتور اساسی برای ترتیب قرارگیری در نتایج جست و جو محسوب می شود. در واقع ربات های گوگل همواره به دنبال قرار دادن نتایج بهتر و مرتبط تر در برابر کاربران بوده و استفاده از بانس ریت از فاکتورهای مهم برای تعیین این موارد است.

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

اگر فرض کنیم 100 کاربر وارد وب سایت شما شده باشد و تنها 30 کاربر به صفحه ی دیگر وب سایت شما رجوع کرده باشند و سایر کاربران بدون مراجعه به صفحه ی دیگر وب سایت، وب سایت شما را ترک کنند، در این صورت بانس ریت شما 70 درصد است.

دلایل افزایش بانس ریت وب سایت

سرعت وب سایت: سرعت بارگذاری صفحات وب سایت از قدیمی ترین ابزارهای کنترل سئو سایت بوده و در نرخ ماندگاری و بازدید از صفحات دیگر وب سایت بسیار موثر است. سرعت کم بارگذاری وب سایت باعث افزایش بانس ریت می شود. لود تایم های بالای 5 ثانیه از موارد نقص وب سایت محسوب می شود. بنابر آمارهای گوگل 53 درصد از کاربران موبایل اگر لود تایم وب سایت بالای 3 ثانیه باشد، کاربران وب سایت را بدون مشاهده ترک خواهند کرد. کاهش حجم تصاویر و کش کردن صفحات وب سایت و اقدامات این چنینی می تواند باعث افزایش سرعت وب سایت شود.

صفحات بی کیفیت یا کم کیفیت: محتوای نامناسب باعث نارضایتی کاربر و افزایش نرخ پرش می شود. بنابراین بایستی صفحات وب سایت کاربر پسند باشد. تصاویر و فیلم ها و ... بسیار سودمند است. بوک مارک شدن صفحات در گوگل کروم تاثیر بسیار مناسبی دارد. بایستی صفحات وب سایت مطالب مرتبط داشته باشد و کاربر از باز کردن صفحه ناراضی نشود. همواره توجه داشته باشید که داشتن متن با تعداد کلمات بالا نتیجه نداده و تنها مطالب کاربردی لحاظ شود. متن بایستی برای همه ی مخاطبان قابل فهم باشد.

اگر خواسته کاربران با نتایج قرارگرفته در وب سایت همراستا نباشد، این امر منجر به نارضایتی کاربران و افزایش بانس ریت می شود. در این مورد بخصوص بایستی وب مستران توجه داشته باشند که موضوع صفحه وب بایستی متناسب با عنوان و کلمات کلیدی به کار گرفته شده باشد.

وجود بک لینک غیر مرتبط باعث بانس ریت بالا می شود. این امر باعث می شود که کاربران با ورود به وب سایت شما سریعا وب سایت را ترک کنند. استفاده از برنامه های تبلیغاتی مناسب نظیر گوگل ادورد برای تبلیغات موثر بسیار مناسب است.

طراحی ux ناقص: بایستی ظاهر سایت مناسب باشد و کاربران را جذب کند. باز شدن پاپ آپ های ناخواسته، کاربران را ناراضی کرده و باعث افزایش بانس ریت می شود. وجود تبلیغات پی در پی نیز باعث افزایش بانس ریت می شود. اجبار به گرفتن موبایل یا ایمیل و ... باعث ناراضی کردن کاربر و افزایش نرخ پرش وب سایت می شود.

طراحی UI نامناسب: هر چه ظاهر سایت بهتر باشد ماندگاری کاربر در وب سایت افزایش پیدا می کند. از رنگ های مناسب و چشم نواز برای وب سایت استفاده کنید، به عنوان مثال استفاده از رنگ هایی نظیر رنگ های قرمز و زرد که کاربر را اذیت کند، مناسب نیست. بنابراین با ui مناسب می توان بانس ریت را کاهش داد.

نکته دیگر در مورد بانس ریت بالا آن است که کاربران با ورود به یک صفحه وب سایت تمام اطلاعات مورد نظر خود را بدست آورده و عملا تمایلی برای رفتن به صفحه دیگری ندارند.

راه های کاهش بانس ریت :

بهینه سازی سرعت وب سایت

رابط کاربری زیبا و جذاب برای کاربران

لینک سازی از وب سایت ها و موضوعات مرتبط

انتخاب کلمات کلیدی و عنوان مناسب برای وب سایت

محتوای جذاب و کاربردی

برطرف کردن مشکلات فنی وب سایت و خطای 404

استفاده از تصاویر و مطالب جذاب برای کاربران

...

از جمله سرویس هایی که می توان برای تعیین میزان بانس ریت سایت از آن ها استفاده کرد می توان به گوگل آنالتیکس Google Analytics و الکسا Alexa اشاره نمود. گرچه که ممکن است اطلاعات بخصوص در الکسا به روز نباشد.

منبع: https://moz.com

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما، تماس بگیرید

با ما تماس بگیرید

ما را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط

برای مشاهده همه مقالات روی همه مقالات کلیک کنید

همه مقالات
  • نوشتن نظر
    نظر شما با موفقیت ثبت شد.
    Hurray! Your have successfully entered the captcha.

واتساپ