چگونه سایت خود را به صفحه اول گوگل برسانیم؟
رویای صاحبین کسب و کارهای اینترنتی، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل است. قرارگیری در این صفحه، باعث بالا رفتن نرخ بازدید از سایت میشود. در نتیجه شانس دیده شدن و فروش محصولات یا خدمات بالا میرود. دلیل این مسئله این است که گوگل عنوان میدارد که اکثر کاربران، از نتایج صفحه اول فراتر نمیروند. تجربه شخصی ما نیز این گفته را تایید میکند. اکثر ما ترجیح میدهیم در اولین نتایج، اطلاعات و یا سایت مورد نیاز خود را دریافت کنیم و کم پیش میآید که به نتایج صفحات بعد مراجعه کنیم. قرار گرفتن در بالاترین جایگاه نتایج، در نظر کاربران اینترنت اعتبار سایت را بالا میبرد. معمولا کاربران به سایتی که گوگل نیز به آن اعتماد دارد؛ بیشتر اعتماد میکنند تا سایتی که در هیاهوی وبسایتهای مختلف، گم شده است. بنابراین برای صاحبین کسب و کارها قرارگیری در این صفحه بهترین اتفاق است. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه میتوان در صفحه اول گوگل قرار گرفت.
همه چیز به سئو مربوط میشود!
کلمه سئو یا SEO مخفف عبارتی به معنی بهینهسازی موتور جستجو است. در واقع سئو به تمامی اقداماتی که جهت بالا بردن ارزش و رتبه سایت در نظر موتور جستجوی گوگل انجام صورت میگیرد؛ گفته میشود.
متخصصین سئو، افرادی هستند که به خوبی میدانند برای بالا بردن رتبه سایت، چه اقداماتی لازم است. در ادامه در مورد مهمترین فاکتورهای بالا بردن سایت صحبت خواهیم کرد.
صفحه اصلی سایت
صفحه اصلی (به انگلیسی: Home page) سایت شما در واقع نمایانگر دیدی کلی نسبت به سایت است. اگر کاربران هنگام ورود به سایت، با صفحهای بی کیفیت، نا منظم و در همریخته مواجه شوند بدون شک در کوتاهترین زمان ممکن آن را ترک خواهند کرد. ارائه کیفیت بالا و طراحی شیک و منحصر به فرد سایت مواردی هستند که باعث جذب بیشتر بازدیدکنندگان سایت میشوند.
برندینگ
ایجاد برندی معتبر، هدف نهایی صاحبین کسب و کار است. برای ایجاد برند، انتخاب نامی به یاد ماندنی اولین مرحله است. پس از آن، دادن معنی به نام انتخاب شده مهمترین کاری است که صاحبین برند باید انجام دهند. در واقعا شما حس و حال فروشگاه و محصولات شما باید یادآور و تاکیدکننده بر برند شما باشند.
اگر در طراحی سایت اثری از برندینگ نباشد؛ باعث ایجاد حس سردرگمی در مشتریان و در نتیجه ترک سایت خواهد شد. اجزای مختلف سایت نظیر لوگو، تصاویر، آدرس سایت و شبکههای اجتماعی، محتوای متنی و... میتوانند بر ایجاد ارتباط میان محتوا و نام برند موثر باشند. در حقیقت برندینگ میتواند باعث القای حس اعتماد و گرفتن امتیاز برای قرارگیری در صفحه اول گوگل شود.
ناوبری مناسب
منظور از ناوبری مناسب این است که کاربران بتوانند به راحتی مسیر خود را برای دسترسی به کالاها و یا خدمات مورد نیاز پیدا کنند. قاعدتا کاربران انتظار دارند که از منوی موجود در صفحه اصلی سایت، بتوانند دسته بندی مورد نظر خود را یافته و به آن مراجعه کنند. ایجاد امکان اتصال به لینک مربوطه از طریق کلیک بر روی تصاویر موجود در صفحه اصلی، ایجاد منو با دسته بندیهای مناسب، امکان اتصال به لینکهای داخلی مربوطه از طریق متون موجود در سایت و... مربوط به اصول ایجاد ناوبری مناسب برای کاربران هستند که میتوانند در هدف قرارگیری در صفحه اول گوگل، شما را یاری کنند.
بلاگ
روزانه همه ما برای پی بردن به برخی از سوالاتی که جواب آنها را نمیدانیم؛ دست به دامن گوگل میشویم. با تولید محتوای متنی و پست آن در بخش بلاگ سایت، میتوان به جمع کثیر افرادی پرداخت که به سوالات کاربران گوگل پاسخ میدهند. حال شاید بپرسید که این مسئله چگونه به رفتن سایت به صفحه اول گوگل ربط دارد؟
در پاسخ باید گفت که بخش قابل توجهی از بازدیدها و امتیازاتی که از گوگل دریافت میکنی؛ به لطف پستهای مربوط به بخش بلاگ صورت میگیرند. در واقع اینکار باعث میشود تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما تا حد بسیار چشمگیری افزایش پیدا کند. این یعنی ترافیک بیشتر سایت!
اصول تولید محتوای برای سئو سایت
از طرفی دیگر، شما با پست هر محتوا در واقع به موتور جستجوی گوگل این پیغام را میرسانید که وبسایت شما به روز شده است. این موضوع در رتبهدهی به شدت تاثیرگذار است.
تولید محتوا در بخش بلاگ، شامل اصولی است که در ادامه به برخی از آنان اشاره خواهیم کرد.
تولید محتوای یونیک
منظور از محتوای یونیک (unique) در واقع محتوایی است که نسخه کپی محتوای دیگری نباشد. محتوای یونیک در واقع محتوای جدیدی است که باعث ارتقای امتیاز بخش بلاگ شما باشد نه باعث افول آن! گوگل به سایتهایی که به سرقت ادبی محتوای دیگر سایتها میپردازند؛ روی خوش نشان نمیدهد.
استفاده از هدرها
هدرها (headers) در واقع تیترهایی هستند که متون طولانی شما را به بخشهای منسجم و مرتبط تبدیل میکنند. اهمیت هدرها در واقع در بخشبندی متون است. حقیقت این است که پاراگرافهای طولانی به شدت خستهکننده هستند و کمتر کسی تمایل به خواندن آنان دارد. هدرها میتوانند محتوای متنی شما را به بخشهایی کوچکتر و جذابتر تبدیل کنند که شانس خوانده شدن بیشتری را در صفحه اول گوگل دارند.
استفاده از کلمه کلیدی
کلمه کلیدی در واقع عبارتی مربوط به هر کلمه است که در زمینه موضوعی خاص، بیشتر از سایر عبارات سرچ میشود. در واقع افراد متخصص سئو، با استفاده از سایتها و ابزارهای مخصوص، کلمات کلیدی مرتبط با هر موضوع را مییابند. استفاده از کلمات کلیدی باعث میشود پست شما در نتایج کاربران بیشتری نشان داده شود. وجود کلمه کلیدی در محتوای متنی بلاگ و یا دیگر بخشهای مرتبط هر سایت، باعث افزایش رتبه، و قرارگیری آن در صفحه اول گوگل میشود. در خصوص کلمه کلیدی، گفتنی است که استفاده بی رویه از آن تاثیر منفی خواهد داشت.
سرعت سایت
همه ما به عنوان کاربر گوگل، وقتی بر روی لینک سایتی کلیک میکنیم و باید بیش از حد معمول در انتظار باز شدن آن بمانیم؛ از بازدید از سایت، صرفه نظر میکنیم. حقیقت این است که وقتی سایتهای پرسرعت وجود دارند؛ هیچکس سایتی کند را انتخاب نمیکند. بنابراین سرعت سایت در مدت زمانی که کاربران در سایت شما صرف میکنند بسیار تاثیرگذار است. متخصصین مجرب طراحی سایت و سئو نیز به خوبی میدانند که با حذف پنجرههای مربوط به پاپ آپ (pop-up)، دانلود و پخش اتوماتیک ویدیوها، کاهش حجم تصاویر بدون تاثیر بر کیفیت و... میتوان سرعت سایت و احتمال دیده شدن آن در صفحه اول گوگل را به خوبی افزایش داد.
رسپانسیو بودن سایت
گوشیهای هوشمند با قابلیتهای متنوعی که ارائه میدهند؛ امروزه در امور مختلفی جای کامپیوترهای شخصی را گرفتهاند. در زمینه سرچ، آمار گوگل نیز این گفته را تایید میکنند. حدود ۶۴ درصد از سرچهای گوگل از طریق دستگاههای موبایل اتفاق میافتند. بنابراین طراحان و توسعه دهندگان سایتها باید با اطلاع از این موضوع، هوای کاربران موبایلی خود را داشته باشد. رسپانسیو (responsive) بودن یک سایت در حقیقت به این معنی است که سایت بتواند در انواع دستگاهها اعم از کامپیوتر، لپتاپ، تبلت، مدلها و برندهای مختلف گوشی هوشمند و... به خوبی نمایش داده شود. یک سایت رسپانسیو، قابلیت اجرا در انواع دستگاههای هوشمند را بدون بههمریختگی ظاهری و عملکردی دارا میباشد. گفتنی است که، کسب رتبه بالا و قرارگیری سایتهای غیر رسپانسیو در صفحه اول گوگل، امری تقریبا غیرممکن است.
شبکههای اجتماعی
شبکهای اجتماعی میتوانند تاثیر به سزایی بر میزان بازدید سایت شما داشته باشند. شبکههای اجتماعی مختلف، هر کدام به نحوی میتوانند قشری به خصوص از جامعه را ترغیب به بازدید از سایت شما کنند. بازدید بیشتر باعث بالا رفتن شانس قرارگیری سایت شما در صفحه اول گوگل خواهد شد. بنابراین قدرت شبکههای اجتماعی را هرگز در توسعه گسب و کار اینترنتی خود دست کم نگیرید.